Terug

Instructeur Paard & Gedrag

Lesweekenden vinden op verschillende locaties plaats

Wil jij meer leren over het gedrag van paarden? Dan is de instructeursopleiding bij e-quine.com echt iets voor jou! De opleiding bestaat uit drie niveaus die op elkaar aansluiten. Ieder niveau helpt je om je kennis te verdiepen, de relatie met je paard te verbeteren of zelfs in de praktijk aan de slag te gaan om paarden en eigenaren te helpen met verschillende uitdagingen. In de lessen wordt aandacht besteedt aan didactiek en zelfontwikkeling om ervoor te zorgen dat je klanten en eigenaren zo optimaal mogelijk kunt begeleiden.

Na afronding van de totale opleiding kun je aan de slag als zelfstandig allround gedragstrainer van paarden.
Sinds 2016 is de opleiding Instructeur Paard & Gedrag een niveau 3 instructeursopleiding, erkend door de KNHS en NOC*NSF.

De opleiding bestaat uit drie niveaus waarin je je kennis verdiept en in de praktijk toepast. De niveaus volgen elkaar op qua moeilijkheidsgraad en verdieping. Ieder niveau helpt je om je kennis te verdiepen, de relatie met je paard te verbeteren en in de praktijk aan de slag te gaan om paarden en eigenaren te helpen met verschillende uitdagingen en vragen. Ook besteden we aandacht aan didactiek en zelfontwikkeling. Je hoeft geen eigen paard te hebben voor deze opleiding. We werken met lespaarden die tot onze beschikking staan en ook werken we regelmatig bij particuliere eigenaren.

Ieder niveau wordt afgesloten met theorie- en praktijkexamens. De e-cursussen van e-quine.com ondersteunen je bij de thuisstudie.

Niveau 1
Wil jij meer leren over het paard en zijn natuurlijke gedrag? Wat vertelt hij je en hoe kun je ervoor zorgen dat hij zich goed voelt? Het eerste niveau van de opleiding besteedt hier met name aandacht aan. Dit niveau is dan ook een goede basis voor mensen die net starten met het trainen van paarden, of de aanschaf van een eigen paard overwegen. Op dit eerste niveau van de opleiding krijg je alle informatie die nodig is om een goede relatie met een paard op te bouwen en problemen te voorkomen.

Het eerste niveau bestaat uit 5 lesweekenden van 3 dagen. Wil je meer leren over het gedrag van paarden, maar heb je niet de ambitie om als gedragsinstructeur aan de slag te gaan? Dat is geen probleem, je kunt ook enkel het eerste niveau van de opleiding volgen.

Niveau 2
Het doel van dit niveau is om je verder te verdiepen in alle facetten die nodig zijn om zelfstandig een paard met uitdagender gedrag te kunnen trainen. Je kunt hierbij denken aan een paard dat de trailer niet in wil lopen, schrik- en obstakel vraagstukken, grondwerk, hoefsmid- en dierenarts problemen of dominantie. Natuurlijk speelt ook de begeleiding van de eigenaar van het paard hierin een belangrijke rol.

Het tweede niveau bestaat uit 6 lesweekenden van 3 dagen.

Niveau 3
In dit niveau kijken we naar afwijkend gedrag en gebruiken we hartslagmeters om een nog beter beeld te krijgen van de training. Je gaat zelfstandig aan de slag met een behandelplan en het begeleiden van de eigenaar. Om nog meer verdieping te krijgen over taal en het instinctieve gedrag van het paard, werken we met veulens. Je leert hoe je wilde, moeilijke paarden vangt en hoe je ze motiveert om mee te werken. Als gedragstrainer ga je vaak als ZZP-er aan de slag. Hoe moet je bedrijfsvoering en organisatie er uitzien? Waar moet je aan denken bij marketing en communicatie? Verschillende ervaren ondernemers adviseren je hierbij.

Het derde niveau bestaat uit 7 lesweekenden van 3 dagen en 2 x 2 losse dagen. 
 

Opleidingsoverzicht

Toelatingseisen

De minimale instroomleeftijd is 16 jaar. Verder zijn er geen toelatingseisen voor deze opleiding.

Vrijstellingsmogelijkheden

Wanneer je elders een vergelijkbare opleiding gevolgd hebt, is het mogelijk om in te stromen in het tweede niveau.

Diploma of certificaat

Na afronding van de gehele opleiding ontvangt de deelnemer het diploma 'Instructeur Paard & Gedrag'. Dit is een niveau 3 instructeursopleiding.

Programma

Ieder lesweekend bestaat uit 3 lesdagen. Het eerste jaar is opgebouwd uit 5 lesweekenden, het tweede jaar uit 6 en het derde jaar uit 8 lesweekenden.

e-quine.com
Beoordeling van deze opleider
4,8
6 keer beoordeeld
Bekijk beoordelingen
Schrijf zelf een beoordeling

Aanmelden en info

Aanmelden Meer informatie
Locatie

Lesweekenden vinden op verschillende locaties plaats

Wanneer

Februari 2017
September 2017

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws over paardenopleidingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.