Terug

Opleiding paardensportmasseur | Sportmassage paard I - Introductie

Aeres Training Centre Barneveld

Natuurlijk wil je dat jouw paard optimaal en pijnvrij presteert. Daarom doe jij je uiterste best je paard zo goed mogelijk te verzorgen en let je kritisch op voeding en stalling. En inderdaad, dat zijn de basisbehoeften die bijdragen aan het welzijn van je paard. Maar er zijn meer mogelijkheden om jouw paard sportief goed te laten presteren. Bijvoorbeeld door de cursus Sportmassage paard I - introductie te volgen bij Aeres Training Centre Barneveld.

Sportmassage I is los te volgen, maar is ook de eerste module van de opleiding tot erkend paardensportmasseur.
Dit is tevens ook de 1e module van de opleiding Paardensportmasseur. Volg je alle drie de modules dan ontvang je het erkende diploma Paardensportmasseur.

Voor wie?
Je werkt met (sport)paarden of het is je passie en je wilt meer weten over de mogelijkheden van sportmassage. Of je wilt beroepsmatig als paardensportmasseur aan de slag. 

Lesdagen en resultaat
Deze cursus bestaat uit drie lesdagen waarin zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Je leert hoe het paard aanvoelt en weet na afloop van de cursus de eerste massagehandgrepen waarmee je het paard beter kunt voor bereiden op sportieve prestaties. Daarnaast leer je pijn bij het paard te herkennen. 

Docenten
Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Vervolg
Sportmassage paard II - Verdieping 

Erkenning
De opleiding paardensportmasseur bestaat uit drie modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Je kunt je daarom na het volgen van de drie modules aansluiten als erkend paardensportmasseur bij de VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.

Opleidingsoverzicht

Toelatingseisen

Geen

Vrijstellingsmogelijkheden

N.v.t.

Diploma of certificaat

Certificaat, na het afronden van alle 3 modules het diploma.

Programma

In deze cursus Sportmassage paard leer je hoe een paard aanvoelt en waar je kunt masseren, hoe en op welk moment. Ook spierpijn voorkomen en afwijkingen constateren staan op het programma. Voorop staat echter dat massage een weldaad is voor jouw paard, en het de band met elkaar versterkt. Met de groep worden rond- en tussen de paarden onderstaande onderwerpen behandeld. Ook krijg je het boek 'Massage van paarden, voor de sportmasseur' cadeau.

De lesstof die wordt behandeld is beschikbaar via onze online leeromgeving It's learning. Je kunt daar op elk gewenst moment het lesmateriaal bestuderen.

Onderwerpen

  • Anatomie van de oppervlakkige en diepe structuren
  • Het leren herkennen van (pijn)uitingen van het paard
  • Het aanleren van de massagehandgrepen
Aeres
Beoordeling van deze opleider
0,0
0 keer beoordeeld
Bekijk beoordelingen
Schrijf zelf een beoordeling

Aanmelden en info

Aanmelden Meer informatie
Locatie

Aeres Training Centre Barneveld

Opleiders
opleider image

Guy Bom | Aeres Training Centre Barneveld

opleider image

Yoni Bom | Aeres Training Centre Barneveld

Wanneer

25 januari 2018
16 maart 2018

Kosten

€ 539,00

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws over paardenopleidingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.