Terug

Opleiding paardensportmasseur | Sportmassage paard II - Verdieping

Aeres Training Centre Barneveld

Als je de basisprincipes en handelingen van sportmassage voor je paard kent, dan merk je al snel dat het een positieve invloed heeft op de sportieve prestaties. En dan wil je natuurlijk meer weten. Tijdens de cursus Sportmassage II leer je nieuwe technieken en werk je nog intensiever aan de optimale voorbereiding op de sportieve prestaties van paarden. En als je even doorzet, ben je erkend sportmasseur voor paarden.

Voor wie?
Je hebt de cursus Sportmassage paard I - Introductie gevolgd, je wilt je kennis hierover verdiepen en nog meer technieken leren. Of je volgt de complete opleiding tot erkend paardensportmasseur. Dan is dit de tweede module in een serie van drie.

Lesdagen en resultaat
Tijdens deze lesdagen wordt zowel theorie als praktijk behandeld. Je verdiept je kennis van het bewegingsapparaat en massage van gezonde paarden. Daarnaast leer je meer technieken toe te passen en kom je daardoor steeds dichter bij de optimale voorbereiding van de sportieve prestatie van je paard.

Docenten
Docenten van de opleiding zijn Guy Blom en Yoni Blom. Beiden vooraanstaand dierenfysiotherapeut. Guy Blom is tevens de cursusleider van de opleiding en docent van de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij dieren.

Vooropleiding
Sportmassage paard I - Introductie

Vervolg
Sportmassage paard III - Sportvormen

Erkenning
De cursus Sportmassage paard bestaat uit drie modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Je kunt je daarom na het volgen van de drie modules aansluiten als erkend paardensportmasseur bij de VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.

Opleidingsoverzicht

Toelatingseisen

Sportmassage paard I - Introductie

Vrijstellingsmogelijkheden

N.v.t.

Diploma of certificaat

Certificaat. Na afronden van alle 3 de modules ontvang je het diploma.

Programma

Deze cursus is een vervolg op Sportmassage paard I - Introductie en gaat verder waar deze gestopt is. Op het programma staan technieken en verdere adviezen en mogelijkheden om blessures te voorkomen. Een belangrijk onderdeel is ook optimale wedstrijdvoorbereiding en verder inzicht in de biomechanica. In theorie en op de paarden van het Paarden Trainingscentrum worden onderstaande onderwerpen behandeld en geoefend.

De lesstof die wordt behandeld is beschikbaar via onze online leeromgeving It's learning. Je kunt daar op elk gewenst moment het lesmateriaal bestuderen.

Onderwerpen

  • Inleiding massage/anatomie
  • Algemene massagetechnieken, plus verdieping
  • Algemene palpatie
  • Biomechanica/inspectie
  • Voorbereiding op wedstrijden
  • Orthopedie en pathologie
  • zoönosen
  • EHBO
Aeres
Beoordeling van deze opleider
0,0
0 keer beoordeeld
Bekijk beoordelingen
Schrijf zelf een beoordeling

Aanmelden en info

Aanmelden Meer informatie
Locatie

Aeres Training Centre Barneveld

Opleiders
opleider image

Guy Blom | Aeres Training Centre Barneveld

opleider image

Yoni Bom | Aeres Training Centre Barneveld

Wanneer

23 november 2017
12 april 2018
22 juni 2018

Kosten

€ 669,00

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws over paardenopleidingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.