Over ons

Op dinsdagavond 25 september jl. is in goede samenspraak met alle initiatiefnemers besloten de Nederlandse Paarden Academie niet door te ontwikkelen. Het is nog niet het juiste moment en de juiste tijd. De voormalige werkgroep van de Nederlandse Paarden Academie gebruikt de tijd tot 1 december 2018 om alles af te ronden. Het initiatief loopt ten einde. Alle betrokkenen staan nog steeds met veel overtuiging achter de redenen waarom dit initiatief is opgericht, wellicht wordt dit in de toekomst door meer partijen in de sector gedragen en leidt dit dan wel tot een succesvol bestaan.

Voor meer informatie kunt u hier kijken: https://nederlandsepaardenacademie.nl/site/nederlandse-paarden-academie-stopt/

Over ons

De Nederlandse Paarden Academie is geen school. De Nederlandse Paarden Academie biedt zelf geen opleidingen aan maar geeft een overzicht van alle opleidingen, trainingen en cursussen in de paarden sector. Het aanbod varieert van een vierjarige mbo opleiding paardenhouderij tot een workshop trailerladen van een dagdeel. Dit maakt het makkelijker voor jou om een opleiding te vinden die bij je past. Je kunt snel zien welke opties er zijn, verschillende opleidingen met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Het kwaliteitslabel van de Nederlandse Paarden Academie helpt je met kiezen: het geeft aan dat een opleiding voldoet aan de eisen van de sector.

Behalve opleidingen zoeken en vergelijken kun je ook reviews achterlaten over een opleiding, training of cursus die je al gevolgd hebt. Hiermee help je andere bij het maken van een keuze.

Missie

De Nederlandse Paarden Academie is een initiatief van de KNHS en de Aeres groep, in samenwerking met de FNRS en het KWPN. Doel van de Nederlandse Paarden Academie is het versterken van de positie van de Nederlandse paardensport in binnen- en buitenland. Nederland staat internationaal goed bekend vanwege de paardenkennis, innovaties in de sector en prestaties in de sport. De internationale positie van de Nederlandse paardensector wordt echter onvoldoende ondersteund door professionaliteit en praktijkgerichtheid van beroepsopleidingen. De Nederlandse Paarden Academie wil dit verbeteren door middel van een kwaliteitskeurmerk voor hippisch onderwijs. Het opleidingsaanbod in de hippische sector is daarnaast erg versnipperd. De Nederlandse Paarden Academie is een initiatief om het aanbod inzichtelijk te maken. Het portaal biedt een volledig online overzicht van het opleidingsaanbod voor iedere paardensporter: één plek voor alle opleidingen, trainingen en cursussen.

 

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws over paardenopleidingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.